De Riemen

Onze riemen worden gelooid en gemaakt in Brabant. Hier zit dus geen groothandel tussen, wat een aantal voordelen oplevert. Afgaand op de wens van onze klanten kunnen we zelf bepalen in welke lengtes, breedtes, kleuren, en met welke gespen we de riemen laten vervaardigen. Ook werken we met verschillende leer kwaliteiten leer. 2 hoofdgroepen zijn hier in de volnerf en de split varianten. De huid van de koe word in twee stukken gespleten waardoor je dus eigenlijk 2 huiden over houd. De onderste noemt men de split laag, de bovenste de volnerf.

De volnerf word meestal op kleur geolied. Deze heeft een natuurlijke en luxe uitstraling. Deze riemen zijn praktisch onverwoestbaar. En worden meestal pas vervangen omdat men ze niet meer mooi vind, ze uitgerekt zijn of de gesp het begeven heeft.

De split word meestal geverfd of word bewerkt met folie. Iets wat beide ook prima kan. de levensduur van deze riemen varieert van 2-3 jaar tot ook soms wel 10 jaar of langer.

De smallere riemen rekken makkelijker op en worden soms eerder vervangen dan de bredere.

Split leer noemen wij in de shop ‘echt leer’ ipv split leer omdat wanneer men de achtergrond niet kent van dit leer, men soms zou denken dat leer snel zou splijten.

In beide gevallen hou je dus 2 massieve stukken leer over. Niet opgebouwd uit laagjes of karton.

Opslag van de huiden

Met een stans machine worden de repen voor de riemen uit de huiden gestanst.

De gespen die wij gebruiken komen uit Italië en zijn nikkelvrij en gegoten. Dat wil zeggen dat er dus geen scherpe randjes aan de pin van de riem zitten.

Ook kiezen we altijd voor verzonken gespen waarbij de pin wegvalt in de gesp en een glad geheel vormt.

Dit ziet er mooier uit en voorkomt slijtage aan de kleding.

Restjes leer kunnen ook weer worden gerecycled tot weer een soort van leer. Zoals men van oud papier ook weer karton maken kan.Riemen die van dit leer gemaakt worden zijn zeer goedkoop maar hebben ook een korte levensduur.Het vervelende is dat er dan wel op de achterkant vermeld staat dat dit om echt leer gaat. Dit mag dus ook, maar is misleidend. Deze riemen worden veelal in India en China vervaardigd.Wij maken nauwelijks tot geen gebruik van deze leersoort. Wanneer we dit wel doen zal dit ook vermeld staan.

We laten niet alles zelf maken. Zo’n 15 % van ons assortiment kopen we in bij verschillende leveranciers.

Onze uit twee lagen leer vervaardigde pantalonriemen bijvoorbeeld worden in Italië gemaakt.

leuke mode riempjes van kunstleer kopen we ook bij verschillende leveranciers in.

Aan de hand van leersamples kiezen we kleuren en kwaliteiten uit voor nieuwe modellen